Dow Jones zet opmars boven 11.000 punten voort

De koersen op Wall Street zijn op de laatste handelsdag van de week verder gestegen. De belangrijkste graadmeter Dow Jones-index won gisteren licht met 53,16 punten (0,47 procent) tot 11301,74 punten. Ook op schermenbeurs Nasdaq stegen de koersen. Deze keer was de plus 0,23 procent (5,15 punten) op 2198,83 punten.

Het was de derde stijging op rij. Woensdag begon de opmars toen de Dow Jones-index met 3,16 procent steeg, ruim een dag nadat het Amerikaanse centralebankenstelsel de rente met 0,5 procentpunt had verlaagd. Donderdag kwam er iets (0,3 procent) bij.

Het was niet overal feest op de beurs. Beleggers in computerfabrikant Dell waren minder blij. Het bedrijf presenteerde donderdag kwartaalresultaten die voldeden aan de verwachtingen van analisten. Het bedrijf maakte eveneens bekend dat de vooruitzichten voor het tweede kwartaal minder rooskleurig zijn. Dat kwam beleggers rauw op hun dak. Het aandeel leverde 4,2 procent in op 24,69 dollar.

Ander nieuws kwam uit de telecomwereld. Het Franse Alcatel zou volgens de krant de New York Times bezig zijn met een overname van het Amerikaanse Lucent. Daarvoor zouden de Fransen 40 miljard dollar willen betalen. Lucent profiteerde en won 1,2 procent op 9,93 dollar. Alcatel, dat een notering in Parijs heeft, sloot eerder op de dag met een verlies van 7 procent.

De euro noteerde 0,8801 dollar tegen 0,8765 dollar bij het slot van de handel in Amsterdam.