Bijsluiter voor beleggen

Consumenten krijgen straks betere voorlichting over complexe financiële producten. Het kabinet heeft gisteren besloten dat die per 1 januari 2002 moeten worden voorzien van een bijsluiter met informatie over onder meer risico's en kosten.

Hierdoor wordt het ook makkelijker de financiële producten onderling te vergelijken. Consumenten ontvangen de bijsluiter bij complexe zaken als aandelenlease-producten en beleggingsverzekeringen. Ze kunnen zich dan in één oogopslag op de hoogte stellen van de belangrijkste kenmerken.

In de bijsluiter komen gegevens over het type product, de risico's, de verplichtingen voor de afnemer, rendementen, kosten, gevolgen bij overlijden, klachtenprocedure en fiscale consequenties. De Consumentenbond raadt het altijd al af om te beleggen met geleend geld.