Tribunaal hoopt op Miloševic

Hoofdaanklager Carla del Ponte van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag hoopt dat Joegoslavië de gevangen genomen ex-president Slobodan Miloševic voor het eind van de zomer voor berechting zal overdragen aan het VN-tribunaal. Del Ponte zei gisteren in Genève er op te vertrouwen dat de Joegoslavische president Vojislav Koštunica aan de overdracht van zijn voorganger zal meewerken zodra de daarvoor noodzakelijke wetswijzigingen door het Joegoslavische parlement zijn gefiatteerd. Naar verwachting gebeurt dat eind juni. Volgens Del Ponte zoekt het tribunaal nog meer dan 130 hoge militairen die zich in voormalig Joegoslavië zouden hebben schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Zij zei teleurgesteld te zijn over de medewerking die het tribunaal van de NAVO krijgt bij de opsporing van deze verdachten.