Selectie Radio

Kunststof. Gast is schrijver Joost Zwagerman die zijn derde dichtbundel Bekentenissen van de pseudomaan heeft geschreven. Radio 1, 19.02-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van tekenaar Ed Valk in Den Haag besprekingen van de film The Goddessof 1967 van de Chinees-Australische Clara Law, de fototentoonstelling Dr. Erich Salomon in Hotel Kaiserhof en roman Motte Wind van de Duitser Maxim Biller. Na elven schilder Jacob Kuijper (1919) over o.a. zijn vriendschap met de Cobra-schilders en de boomgaarden die hij zelf schildert. 747AM, 23.00-24.00u.

Kom cruisen in Alaska. Herhaling van een reportage uit het vorig jaar over de toeristenreizen van cruiseschepen naar Alaska. De toeristen bewonderen de kusten maar gletsjers, walvissen, zeehonden en wilde zalm worden door de afvallozingen van de cruiseschepen bedreigd. Radio 1, 0.04-0.45u.