Schiphol geliefd in Europa

,,These folks, quite simply, know what they're doing.' Lovende woorden voor de directie van Schiphol. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal koos de Amsterdamse luchthaven uit als de beste van Europa, vóór Frankfurt en Zürich, die een tweede en derde plaats innamen. De luchthaven (40 miljoen passagiers) wordt geprezen voor zijn goed verlichte, open terminals, de `winkel-eilanden' en de leren loungestoelen verspreid over de terminals. De smalle Schengenterminal en het haperende afhandelingssysteem voor bagage worden als enige minpunten vermeld.

Schiphol was vanochtend nog niet op de hoogte van het goede nieuws. President-directeur Gerlach Cerfontaine was blij, maar niet verrast. ,,Dit bewijst nog eens dat Schiphol kwalitatief tot de beste van de wereld gerekend kan worden. In Nederland worden we vaak negatief beoordeeld, maar internationaal staan we hoog aangeschreven.' De krant meldt verder dat de Europese luchthavens, die vorig jaar 997 miljoen passagiers verwerkten, over het algemeen ,,verre van gebruikersvriendelijk' zijn.