RAI begint nieuwe kunstbeurs

Nederland krijgt volgend najaar een nieuwe internationale beurs voor actuele kunst in het MECC in Maastricht. Dat maakte directeur E. Hermida van de KunstRAI donderdag bekend tijdens de presentatie van de jaarlijkse beurs in Amsterdam, die van 5 tot en met 10 juni wordt gehouden in. De nieuwe beurs is een initiatief van Amsterdam RAI, dat ook eigenaar is van het MECC, en staat los van de KunstRAI. In het MECC wordt al elk jaar de succesvolle TEFAF gehouden, de drukbezochte internationale beurs met overwegend traditionele kunst. Hermida heeft de afgelopen jaren tevergeefs geprobeerd de KunstRAI uit te bouwen tot een moderne-kunstbeurs met internationale allure. ,,Maar als je dat wilt, dan moet je de hele KunstRAI opdoeken, een andere naam verzinnen en helemaal met iets nieuws beginnen'', zegt hij. De beurs zou de eerste keer de helft zo groot moeten worden als de KunstRAI nu. Dat betekent zo'n 75 deelnemende galeries en 15.000 bezoekers.