Potterhoekje

Praat mee over de stem van Harry Potter

Maak kans op kaartje voorfilmpje

HOE KLINKT STRAKS de stem van Harry Potter in de Nederlandse versie van de eerste Potterfilm? Daarover kun je aanstaande woensdag meepraten, als je geluk hebt.

De filmmaatschappij organiseert woensdagmiddag 23 mei in Utrecht om twee uur een speciale vertoning van het korte Potter voorfilmpje – eigenlijk: trailer, een soort reclamefilmpje (ook op internet te zien) voor de film, die in oktober in de bioscoop komt. Kinderen mogen dan meepraten over wat zij de geschiktste stem vinden voor de Nederlandse Harry en andere figuren in de film. Ook krijg je informatie over hoe zo'n Nederlandse filmversie gemaakt wordt. Via het Potterhoekje kun je een kaartje voor die speciale, besloten voorvertoning krijgen. Wat moet je doen? Je moet snel reageren. Je moet voor maandagmiddag 21 mei drie uur (15.00 uur) een briefje gestuurd hebben aan het Potterhoekje (Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam), of een e-mailtje sturen (cs@nrc.nl, zet bij onderwerp POTTER STEM). Je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer moet je er in zetten. Je mag een vriendje of vriendin meenemen. Want onder de inzenders worden 25 kaartjes voor 2 personen (geen volwassenen) verloot. De gelukkigen krijgen maandagmiddag te horen dat ze woensdag 23 mei naar Utrecht kunnen, naar bioscoop Catherijne, Radboudkwartier 19 (bij het station. Aanvang 14u, einde 15.30u.) Ouders moeten zelf voor vervoer naar Utrecht en terug regelen. Tovenaarshoed mag op. Na het bekijken van het voorfilmpje wordt je mening gevraagd, en kun je vragen over Potter stellen, want er zijn deskundigen bij, zoals Lia Reedijk van de Kinderboekwinkel Utrecht. Filmmaatschappij Warner Bros. in Nederland organiseert de Potterstem-middag. Ben je geïnteresseerd, grijp dan je kans. Snel. Want er zijn maar een paar kaartjes.

100 miljoen Potters

VAN DE BOEKEN van Harry Potter zijn over de hele wereld inmiddels 100 miljoen boeken verkocht. Dat meldden onlangs de Britse kranten. De boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zijn in 42 talen vertaald, van Albaans tot Zoeloe-taal. Wiebe Buddingh' vertaalde de vier Potterdelen in het Nederlands. De belangstelling voor Potter groeit nog steeds in de hele wereld, ook al omdat in november de eerste verfilming van het eerste Potterboek uitkomt. Potter-schrijfster Jo Rowling is inmiddels multi-miljonair: de Engelse krant de Sunday Times schat dat ze 65 miljoen pond verdiend heeft, dat is ongeveer twee miljard gulden. Rowling schenkt veel geld aan goede doelen.

Potterhoekje op de wc

BESTE SEBASTIAAN METS [die in het Potterhoekje onlangs schreef dat hij het meer dan zat is, al die ditjes en datjes in het Potterhoekje en liever een echte BoekHoek op de Kinderpagina heeft], ik ben het helemaal met je eens. Waarom komt er niet gewoon een boekenhoek? Er zijn zoveel leuke boeken! Die boekentip van Edward van Breugel laatst op de Kinderpagina vond ik hartstikke leuk. Wij hangen de Kinderpagina altijd in de w.c. en als er dan een supergroot Potterhoekje is heb ik al helemaal geen zin meer om naar de w.c. te gaan!

(Eigen nieuws Anna Jonkmans, 9, Amsterdam)

Stuur je Pottermening aan POTTERHOEKJE, Paleisstraat 1, 1012 RB, AMSTERDAM. Zet ja naam, adres en leeftijd op de brief.