OM onderzoekt incident Minerva

Het openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar een incident in het gebouw Minerva van het studentencorps in Leiden. Dat heeft een Haagse persofficier bekendgemaakt.

In de nacht van 13 op 14 april bestormde een groep van zestig voormalige en huidige bewoners van een bekend Leids Minervahuis, het Wallon, na afloop van een reünie de sociëteit van de vereniging aan de Breestraat. Hierbij raakten twee bestuursleden gewond, van wie er één twee gebroken polsen opliep. Het doel van de Wallonbewoners was een leestafel te bemachtigen. Volgens een ongeschreven wet (mos) moet het bestuur aftreden, zodra deze tafel zich buiten het pand bevindt.

De slachtoffers hebben zelf geen aangifte gedaan, omdat zij de `interne rechtspraak' van de vereniging willen afwachten. Volgens bestuurslid C. Broekers zal Minerva ,,voor zover mogelijk'' aan het onderzoek meewerken. Door de interne rechtspraak, die over anderhalve maand zal zijn afgerond, is ,,volledige medewerking soms niet mogelijk. Waar we kunnen, werken we mee.''

Over het onderzoek van het OM wil de persofficier niets zeggen, alleen dat het ,,gezien het grote aantal betrokkenen wel een tijdje gaat duren''. De bewoners van het Wallon waren niet bereikbaar voor commentaar.

    • Frank Provoost