Jan Nagel wethouder Hilversum

Jan Nagel, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum, wordt wethouder Economische Zaken en Mediazaken in Hilversum. Gisteravond werd overeenstemming bereikt over een nieuw college.

Nagels beslissing om een wethouderspost te accepteren wekte grote verbazing. De afgelopen maanden werd herhaaldelijk tevergeefs een beroep om hem gedaan om bestuursverantwoordelijkheid te dragen na bijna acht jaar harde oppositie. H. Borstlap, PvdA-wethouder financiën: ,,Ik had niet gedacht dat hij dat ambieerde.'' Jan Nagel is tevens kandidaat voor het voorzitterschap van Leefbaar Nederland, die op 10 juni officieel wordt opgericht.

Het nieuwe college, dat tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart aanblijft, heeft als prioriteit het oplossen van de problematische verkeerssituatie in de gemeente. Vorige maand struikelde het Hilversumse college over de aanleg van twee busbanen.