Selectie Radio

Urubicha. Over de moeizame ontstaansgeschiedenis van de saxofoon die vele voor- en tegenstanders kende en die pas later, dankzij de jazz, echt tot zijn recht kwam. Ook de uitvinder van de saxofoon, Adolph Sax, had geen gemakkelijk leven, want het was een man van dertien ongelukken en maar één ambacht. Radio 4, 19.00-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van bioloog Arjen Kikkert in Diemen een gesprek met beeldend kunstenaar Peter Struycken over de kleuren in de oudheid en de kleuren in zijn huidige werk. Na elven opnamen en een portret van de band South San Gabriel Denton, Texas. Tot slot Peter te Nuyl met een geluid uit het historisch archief. 747AM, 22.02-24.00u.

Sesjun. Opname van concert uit 1976 van The Swing Machine. Met saxofonist Gerard Badini, pianist Raymond Fol, bassist Jack Sewing en drummer Sam Woodyard. Radio 4, 23.00-24.00u.