Selectie Films

Le goût des autres

Voortreffelijk satirisch en doortimmerd regiedebuut van Agnès Jaoui, die net als haar voorbeeld Woody Allen zelf een van de hoofdrollen speelt, van een hasj dealend barmeisje. Aangename komedie over personages in de provinciestad Rouen, die elkaars subcultuur niet begrijpen, met glansrol voor naar artistiek prestige hengelende, verliefde fabrieksdirecteur Jean-Pierre Bacri. Amsterdam: Kriterion. Deventer: Filmhuis De Keizer. Emmen: Euro. Gouda: Filmhuis Gouda.

Memento

Virtuoos Hollywooddebuut van de jonge Engelse regisseur Christopher Nolan vertelt achterstevoren hoe een man die zijn kortetermijngeheugen kwijt is (Guy Pearce) tot een in de openingsscène gepleegde moord gekomen is. Mooie, maar kille film speelt met de conventies van het genre van de film noir en roept vragen op over wat identiteit is, als je jezelf niet eens kunt vertrouwen. In meer dan 15 theaters.

Together (Tillsammans)

Tweede film van de jonge Zweedse regisseur Lukas Moodysson (Fucking Åmål) is een scherpe, maar goedmoedige satire op de doorgeslagen politieke gekte in een `marksistische' commune in het Stockholm van de jaren zeventig. Zelfs Pippi Langkous wordt verwijderd als kapitalistiese literatuur. Alleen de kinderen zijn nog in staat tot verbazing. In meer dan 12 theaters.

En verder

Being John Malkovich Amsterdam: The Movies. Breda: Chassé; O Brother, Where Art Thou Den Haag: Metropole. Tilburg: Louis; The Circle Amsterdam: Filmmuseum. Maastricht: Lumière. Tilburg: Louis. Utrecht: 't Hoogt; Code Inconnu Amstelveen: Filmhuis Griffioen. Delft: Filmhuis Lumen; Crouching Tiger, Hidden Dragon in meer dan 17 theaters; In the Mood for Love in meer dan 8 theaters; Simon Magus Hilversum: Filmtheater Hilversum. Schiedam: Filmhuis Schiedam. Vlaardingen: Het Zeepaard; Snatch Amsterdam: The Movies; Sous le Sable in meer dan 11 theaters.