ILLUSTRATIE

Illustrator Peter Pontiac (Beverwijk, 1951) publiceert tekeningen sinds 1969. Hij begon in underground-bladen als Hitweek/Aloha en Tante Leny Presenteert! en het Amerikaanse Anarchy Comix/Mondo Snarfo.

Later illustreerde Pontiac voor veel muziekbladen, zoals Muziek Express en Oor.

Bob Dylan keert regelmatig terug in Pontiacs oeuvre. Pontiac tekende de zanger voor bladen en songbooks, maar maakte ook platenhoezen, zoals die voor de bootleg-elpee Little White Wonder in 1971.

Ook in NRC Handelsblad verscheen zijn tekenwerk.

In 1997 ontving de tekenaar de Stripschapsprijs voor zijn gehele oevre en in 1998 de Professor Pi-illustratorenprijs van de stad Amsterdam voor De Pen en het Zwaard (deel zes van zijn Ponitiac Reviews, een serie thematische verzamelbundels). Eind 2000 is zijn prestigieuze `graphic novel' Kraut verschenen, over zijn collaborerende en op mysterieuze wijze verdwenen vader.