Servische Republiek

In de Servische Republiek in Bosnië hebben de minister van Binnenlandse Zaken en de chef van de inlichtingendienst hun ontslag aangeboden. Ze trekken aldus de consequentie uit hun falen bij de rellen van 6 mei in Banja Luka. Toen verhinderden Servische extremisten met veel geweld dat de eerste steen werd gelegd voor de wederopbouw van een in de Bosnische oorlog verwoeste moskee. De regering van de Servische Republiek aanvaardde gisteren de ontslagen en voegde er een derde aan toe: de onderminister van Binnenlandse Zaken werd de laan uitgestuurd.

Vandaag zijn bommen ontploft in de kantoren van twee anti-nationalistische partijen in Bosnië. In Vitez ontplofte een bom in het kantoor van de Sociaal-Democratische Partij. Een kwartier later ontplofte in de stad Novi Travnik een bom in het kantoor van het Nieuw Kroatisch Initiatief NHI. Beide partijen zijn voor een multi-etnisch Bosnië.