Ring vraagt uitstel van betaling aan

Softwarebedrijf Ring, dat sinds zijn oprichting in 1993 met verlies kampt, heeft gisteren uitstel van betaling aangevraagd. Dat gebeurde nadat gistermorgen in Amsterdam de beurshandel in het fonds werd geschorst.

Ring, waarvan internetinvesteerder Roel Pieper commissaris is, kwam aan het begin van deze maand op het strafbankje van de Amsterdamse effectenbeurs terecht omdat het meer schulden dan bezittingen en daarmee een negatief eigen vermogen heeft. Eind vorig jaar was dat 2,5 miljoen euro (5,5 miljoen gulden).

Ring, voorheen bekend als Ring Rosa, was druk doende met het vinden van geldschieters. Twee weken geleden maakte de onderneming bekend te reorganiseren, waarbij 25 mensen op straat zouden komen te staan ofwel 40 procent van het personeelsbestand.

Ring is nog steeds in gesprek met verschillende partijen. Het wilde vandaag niet zeggen of er nog genoeg geld is om de lonen te kunnen doorbetalen. Het doel is Ring te laten voortbestaan.

Ring boekte over het eerste kwartaal een verlies van 1,9 miljoen euro (4,2 miljoen gulden). Vorig jaar kwam het nettoverlies uit op 14,7 miljoen euro.

De kernactiviteiten van Ring zijn de ontwikkeling, productie en marketing van software die het mogelijk maakt via de personal computer telecommunicatie te integreren en efficiënter te maken. Het gaat om integratie van het spraakverkeer per telefoon, de mobiele telefoon, het faxverkeer, e-mail en video conferencing.