Paul Verhoeven maakt Koude Oorlog-film

Official Assassins heet de eerstvolgende film die Paul Verhoeven hoopt te regisseren. Begin deze maand tekende Verhoeven een contract met producent Mike Medavoy (Phoenix Pictures) om dit najaar in Berlijn met de opnamen te beginnen.

Het scenario speelt zich af aan het begin van de Koude Oorlog, wanneer de Russische en Amerikaanse geheime diensten vechten om de beste nazi-geleerden. Van de ene op de andere dag kan iemand die experimenten heeft uitgevoerd in concentratiekampen veranderen in een bondgenoot. Verhoeven zei in het vakblad Variety: ,,Ik heb geprobeerd projecten te vinden in de sector populair amusement, die op dezelfde manier met de geschiedenis verbonden zijn als Gladiator. Sinds Basic Instinct heb ik me niet meer in deze mate kunnen verdiepen in het thema van morele ambivalentie.'' Verhoevens project Other Powers, met vermoedelijk Nicole Kidman in de hoofdrol, is hierdoor uitgesteld.