Onduidelijke rol van Duitse fan in proces-Nivel

De rol van de Duitse voetbalsupporter Markus Warnecke bij de zware verwonding van de Franse agent Daniel Nivel tijdens het WK voetbal in 1998 blijft onduidelijk. Volgens de aanklacht zou de 30-jarige fan voor de wedstrijd Duitsland – Joegoslavië in Lens Nivel op het hoofd hebben getrapt. Geen van de getuigen heeft dat echter gezien. Twee collega's van Nivel verklaarden dat een man met tatoeages de schuldige was, maar Warnecke heeft geen tatoeages. Ook de amateurfotograaf die destijds foto's maakte waarop Warnecke is herkend, kon weinig licht op de zaak werpen. Hij verklaarde dat verschillende hooligans Nivel sloegen en schopten. Warnecke zag hij dat niet doen. Als de Duitser schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van vijftien jaar boven het hoofd. Eind 1999 werden al vier supporters veroordeeld naar aanleiding van de rellen in Lens. Zij kregen celstraffen van 3,5 tot tien jaar.