Jolly good Cor

Alle fotografen en journalisten worden bij de deuren van het Concertgebouw weggeduwd. Alleen Thom Verheul van de NCRV mag mee naar binnen. Het is woensdag 25 april, Cor Boonstra weet net een paar uur dat het openbaar ministerie een strafrechtelijk vooronderzoek tegen hem gaat beginnen, op verdenking van aandelenhandel met voorkennis. De avond ervoor heeft hij aan Barend & Van Dorp uitgelegd hoe stom het van hem is geweest om in aandelen Endemol te handelen vlak voor de overname door Telefónica. Zijn vriendin Sylvia Tóth is commissaris bij Endemol. Maar hij is onschuldig! Hij heeft het er nooit met Sylvia over gehad!

Wat een mazzel voor Thom Verheul van de NCRV. Hij maakt een documentaire over de laatste maanden van Boonstra bij Philips – en nu opeens dit. ,,Op de dag dat het nieuws over de vermeende voorkennis bekend zou worden belde Boonstra me 's morgens om negen uur op'', zei Verheul gisteren bij de presentatie van zijn documentaire aan de pers. (Deel één wordt maandag uitgezonden.) ,,Ik was al aan het monteren. Hij zei: dit en dit is er aan de hand, ik wil dat je het vast weet.''

Thom Verheul filmt Boonstra's afscheid, ín het Concertgebouw. De zaal die begint te zingen als hij binnenkomt. He is a jolly good fellow. De toespraak waarin hij `Lady Chatterly's Lover' van D.H. Lawrence citeert. We've got to live, no matter how many skies have fallen. ,,Ik ben echt heel erg zwaar beschadigd geraakt'', zegt Boonstra in Verheuls camera. En hij legt hem uit hoe dat bij hem gaat, handelen in aandelen. Hij heeft er twee mensen voor, bij twee banken. ,,Ze bellen me: zullen we AT&T doen? Nee. Zullen we Johnson&Johnson doen? Ja. Of ik zeg: ik ga wat in Endemol doen. Zo is het gegaan. Ik heb er verder niet over nagedacht. Ik heb over het hoofd gezien dat Sylvia daar commissaris is.''