IM koopt Datelnet

Technische- en logistieke dienstverlener Internatio-Müller neemt Datelnet in Schijndel over. Dit bedrijf ontwerpt, realiseert en onderhoudt telecommunicatienetwerken en verwacht dit jaar een jaaromzet van 180 miljoen euro te behalen. Er werken 2.400 medewerkers. Internatio-Müller heeft de overname vanochtend bekendgemaakt.

Datelnet levert aan vrijwel alle grote telecomproviders en rekent zich tot de top drie in dit marktsegment. De overnamesom bedraagt volgens IM-bestuursvoorzitter H. Scheffer tien keer het verwachte bedrijfsresultaat over 2001. Een exact overnamebedrag maakt IM niet bekend omdat Datelnet in handen is van een privé-eigenaar die niet wil dat de overnamesom precies bekend wordt. Met de overname door Internatio-Müller zijn de beursplannen van Datelnet voorgoed van de baan. Het bedrijf wilde via een beursgang de ambitieuze groeiplannen financieren.

Datelnet wordt geïntegreerd in de divisie Imtech van Internatio-Müller. De telecomtak van Imtech behaalde in 2000 een omzet van ongeveer 130 miljoen euro, maar werkt veel breder. Imtech staat klanten terzijde met elektrotechniek, werktuigbouw en ICT. Daarbij adviseert, ontwerpt, beheert en onderhoudt IM de installaties van klanten.