CHINESE KIPPENSOEP IN KOM

Bij dit snelle recept voor 2 personen is het een kwestie van groenten snijden en kip van het karkas plukken. De maaltijdsoep wordt opgediend in een grote Chinese kom of een diep bord. De bereiding in 11 stappen:

1. Verwarm de bouillon.

2. Verwijder het vel van de kip. Pluk het kippenvlees van het karkas en snijd het vlees in stukjes.

3. Snijd de prei in dunne ringen.

4. Snijd het kapje van de paprika. Verwijder zaadlijsten en zaad. Snijd de paprika in dunne repen.

5. Snijd de taaie steeltjes van de shiitake-paddestoelen en gooi ze weg. Snijd de hoeden in plakjes.

6. Snijd de spinazieblaadjes wat kleiner.

7. Maak de maïzena aan met een beetje bouillon

8. Maak de kippenlevers schoon. Verwijder witte velletjes en andere ongerechtigheden.

9. Doe alle gesneden groenten, de knoflook uit de knijper, de kippenlevers en stukjes kip in de bouillon. Laat de soep 4 minuten zachtjes koken.

10. Roer het maïzenapapje door de soep, die nog een 2 minuten zachtjes kookt.

11. Voeg ten slotte de sojasaus en de taugé toe.