Watersnood 1

Onder het kopje `Watersnood' reageert Friso Endt in NRC Handelsblad van 5 mei op de ingezonden brief (1 mei) van Kees Slager waarin deze onjuistheden aantoont in Endts bijdrage aan de Achterpagina van 25 april: `Verdomd, dat is mijn verhaal'. Endt: ,,Ik heb het nog eens geverifieerd bij de leiding van het Museum Watersnood 1953. Ja hoor, het stuk is gedateerd 2 februari 1953, ik heb het doorgebeld uit een klein hotelletje even buiten de poort van het vliegveld in de nacht van 1 op 2 februari''. Maar Endt verwart de schrijfdatum die in de krant staat vermeld met de publicatiedatum. Het stuk is geschreven op 2 februari maar verschenen in de krant van 3 februari. Dit blijkt overigens ook uit de laatste regels van het bericht: ,,Met `t uur wordt het duidelijker dat zich geen mens kan voorstellen wat in Nederland nu al twee nachten en een dag lang aan het gebeuren is''.

Maar er is nog iets. Het verhaal waarover Endt het heeft is niet door hem geschreven voor Het Parool, maar door mij voor de Volkskrant.

    • Ton Neelissen