Peper

In hun ijver de boot niet te missen, funderen prof.dr. Van den Heuvel en prof.dr. Hubers hun opinie dat de heer Peper niet in het publiek domein mag terugkeren, wel erg mager (NRC Handelsblad, 12 mei). Zij leveren deskundige kritiek op KPMG en op de COR. Zij geven aan hoe het onderzoek naar hun mening wel uitgevoerd had moeten worden, maar in feite willen ze alleen maar zeggen: iedereen die op een of andere manier en terecht of ten onrechte in opspraak is gekomen, hoort niet meer in het openbaar bestuur thuis, en zeker Peper niet.

Daarmee zijn zij de zoveelsten in deze zaak die doen als de soldaat die, teruggekeerd uit de oorlog, thuis trots vertelde dat hij een vijand het been had afgehouwen. Gevraagd waarom hij niet diens hoofd had afgehouwen zei hij: dat had een ander al gedaan.

    • René Luijpen