Gravelfobie Sampras

De `allergie' van de Amerikaanse tennisser Pete Sampras voor gravelbanen lijkt niet te verhelpen. Vorige week verloor de dertienvoudig grandslamkampioen in de eerste ronde van het graveltoernooi in Rome. Gisteren werd hij in Hamburg op dezelfde ondergrond in de openingspartij uitgeschakeld. De Spanjaard Alex Calatrava versloeg hem in drie sets: 6-7, 6-3 en 6-4.

Ondanks zijn snelle uitschakeling op de graveltoernooien van Rome en Hamburg hoopt Sampras eind deze maand zijn eerste eindzege op Roland Garros te behalen. Het toernooi in Parijs wordt ook op gemalen baksteen gespeeld. Het Franse evenement is het enige grandslamtoernooi dat nog ontbreekt op de erelijst van Sampras.

,,Ik blijf alles op Parijs richten'', sprak de Amerikaan over Roland Garros. ,,Ik raakte de ballen vandaag al een stuk beter dan vorige week. Het ontbrak alleen nog maar aan een beetje geluk.''

Sampras is een tennisser die altijd op de aanval speelt en profiteert van zijn sterke opslag en goede volleys. Zijn spel komt minder goed tot zijn recht op een trage ondergrond, zoals gravel. Op gras en hardcourt was Sampras in de jaren negentig toonaangevend. Hij won onder andere zeven keer op Wimbledon.