Forse groei Ahold in Amerika

Supermarktconcern Ahold, in Nederland eigenaar van Albert Heijn, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar op eigen kracht een omzetstijging van 7,4 procent behaald. Inclusief grote overnames in de Verenigde Staten, Scandinavië en Spanje bedroeg de omzetstijging 66 procent. De omzet kwam uit op 40 miljard gulden.

Dat heeft bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven vanmiddag bekendgemaakt voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering in Scheveningen. Het overgenomen Amerikaanse US Foodservice, een groothandelaar die levert aan cateraars en restaurants, behaalde zelfs een autonome omzetstijging van 16 procent.

Van der Hoeven maakt zich weinig zorgen over de aanval op marktleider Albert Heijn in Nederland. Vandaag opent concurrent Laurus zijn eerste vernieuwe Konmar in Almere, een keten die meer vestigingen (800) in Nederland zal krijgen dan Albert Heijn. ,,Maar ik moet nog zien of er een nieuwe formule mogelijk is met meer service èn lagere prijzen'', zei Van der Hoeven desgevraagd. ,,Ik denk dat er wat te veel wordt gemaakt van de Konmar.''