CDA prijst Melkert

CDA-leider De Hoop Scheffer ziet in de uitlatingen van PvdA-fractieleider Melkert steeds meer aansluiting bij CDA-standpunten. Op een spreekbeurt voor de afdeling Groningen noemde hij gisteravond met name vraagsturing in de zorg, vrijheid voor scholen en Melkerts gedachten over belastingmaatregelen voor werkende moeders.

Deze lof komt kort na een toespraak van VVD-leider Dijkstal, waarin deze Melkert uitnodigde tot voortzetting van het huidige beleid van financiële discipline volgens de Zalmnorm.

De Hoop Scheffer nodigde Melkert juist uit de Zalmnorm te doorbreken. Hij noemde het verder `ongepast' dat Dijkstal het standpunt van het CDA over euthanasie op één lijn had geplaatst met de opstelling van imams over homoseksualiteit. Volgens de CDA-leider ,,verheerlijkt'' Dijkstal de zelfbeschikking en bestempelt hij andersdenkenden als belachelijk en ouderwets.