Archievenruil

Het Russische ministerie van Cultuur en de familie Rothschild gaan archieven ruilen. Dat althans wil een Russische adviesraad met vertegenwoordigers van diverse Russische ministeries. De raad adviseerde het ministerie van Cultuur 20.000 pagina's archiefmateriaal, die betrekking hebben op het geslacht Rothschild in de periode van 1769 tot 1938, aan de bankiersfamilie af te staan. Dit materiaal werd in de oorlog door de nazi's in beslag genomen en viel in 1945 in Russische handen. In ruil zouden de Rothschilds het ministerie 12.000 pagina's archiefmateriaal over de 19de eeuwse tsaar Alexander II schenken. Dat archief, dat op een veiling werd gekocht, bevat onder andere de correspondentie tussen de tsaar en zijn morganatische echtgenote prinses Dolgoroechov en is van grote historische waarde.