Schalke verspeelt titelkansen bij VfB Stuttgart

Schalke 04 heeft zaterdag in de strijd om het Duitse kampioenschap zaterdag een zeer dure nederlaag geleden bij VfB Stuttgart. De ploeg van de Nederlandse coach Stevens heeft met nog één wedstrijd te gaan een achterstand van drie punten op Bayern München dat won tegen Kaiserslautern.

Schalke 04 zag de kansen op de eerste landstitel sinds 1958 in amper zestig seconden zo goed als vervliegen. Door een treffer van Balakov in de slotminuut verloor de club uit Gelsenkirchen verrassend met 1-0 bij VfB Stuttgart.

Ongeveer op hetzelfde moment maakte Zickler, die net was ingevallen, het winnende doelpunt voor Bayern München in het thuisduel met Kaiserslautern (2-1).

Bayern speelt komende zaterdag uit tegen Hamburger SV, terwijl Schalke 04 het bedreigde SpVgg Unterhaching ontvangt. Schalke heeft een beter doelsaldo dan Bayern. Het is de laatste wedstrijd in het oude stadion.

Borussia Dortmund verzekerde zich zaterdag van een nieuw avontuur in de Champions League. Unterhaching werd met 4-1 verslagen. Na VfL Bochum degradeert ook Eintracht Frankfurt naar de tweede Bundesliga. De ploeg verloor met 3-0 bij Wolfsburg. Energie Cottbus en Unterhaching verkeren nog in degradatienood.

In Frankrijk heeft Nantes zich op de voorlaatste speeldag verzekerd van de achtste landstitel in de clubhistorie. De kampioensploeg versloeg zaterdagavond St. Etienne met 1-0. Aanvaller Vahirua bracht het doelpunt op zijn naam. Het was de eerste landstitel voor Nantes sinds 1995 en de eerste onder trainer Denoueix.

Anderlecht heeft in de Belgische competitie de landstitel geprolongeerd. De titelverdediger won zaterdagavond met 1-0 van het gedegradeerde KV Mechelen. Aruna Dindane bracht het doelpunt op zijn naam. Het is de 26ste landstitel voor Anderlecht. Naast KV Mechelen is nu Harelbeke gedegradeerd.

Real Madrid verspeelde in de Spaanse titelstrijd twee punten door gelijk te spelen tegen Espanyol (2-2). De Madrilenen hebben nog wel zes punten voorsprong op Deportivo La Coruña dat vrijdag al won van Alavés (2-1).

Real Madrid verspeelde een voorsprong van 2-0, verkregen door doelpunten van Figo en Raul. Rotchen en Galca brachten middenmoter Espanyol langszij.

Barcelona won ruim van het Madrileense Rayo Vallecano (5-1) en staat vijfde. Overmars maakte de vierde treffer voor de Catalaanse ploeg die nog strijdt voor een plaats in de Champions League.