RKC wint weer, remise Vitesse

RKC blijft in de race voor Europees voetbal. De provincieclub uit Waalwijk won zaterdagavond op De Vijverberg met 1-0 bij De Graafschap, dat nog steeds moet vrezen voor het spelen van de nacompetitie. De ploeg uit Doetinchem heeft slechts twee punten voorsprong op directe concurrent Fortuna Sittard, dat een slechter doelsaldo heeft dan De Graafschap.

RKC dankte de veertiende competitiezege aan een treffer van aanvaller Redan halverwege de tweede helft. Doelman Van Dijk heeft dit seizoen in 32 competitiewedstrijden vijftien keer `de nul gehouden'. De defensieve speelwijze van RKC is uitermate succesvol. Trainer Jol was als voetballer een robuuste back en heeft zijn krachtdadige strijdwijze op zijn spelersgroep kunnen overbrengen.

RKC steeg naar de zesde plaats in de eredivisie en passeerde Vitesse op de ranglijst. De vijfde plaats geeft recht op een plaats in het UEFA-Cuptoernooi. De Arnhemse miljoenenploeg stelde zaterdagavond weer teleur met een 0-0 gelijkspel bij Heerenveen. Voor de Friese middenmoter stonden geen sportieve belangen op het spel. De wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion was het aankijken nauwelijks waard.

Vitesse is na de winterstop behoorlijk van slag. Ondanks de teleurstellende resultaten heeft de ambitieuze club nog steeds kans zich voor het UEFA-Cuptoernooi of zelfs de voorronde van de Champions League te plaatsen. Vitesse speelt komende donderdag een inhaalduel in de Arena tegen Ajax. Bij winst komt de ploeg van trainer Koeman op gelijke hoogte met FC Utrecht, dat nu de felbegeerde vijfde plaats bezet. Bij verlies moet Vitesse vrezen voor een teleurstellende afloop van een tumultueus seizoen.

De overige twee duels van afgelopen weekeinde werden door middenmoters gespeeld. NEC-NAC eindigde gisteren in een 2-0 overwinning voor de bezoekende ploeg. Roy en Salmon waren de doelpuntenmakers in De Goffert.

Willem II won zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-0. Landzaat opende de score in Tilburg. Bombarda maakte tegen zijn voormalige werkgever de andere treffers voor Willem II.