`One day fly' verdrijft Starmaker

`One Day Fly', het cabareteske antwoord op de Starmaker-hype, komt de komende week op 1 binnen in de Mega Top 100 en de Wanadoo Top 40. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Mega Charts zondag bekendgemaakt. Het Starmaker-project draait om een groep jongeren die worden klaargestoomd voor een carrière in de showbizz. Dagelijks kijken tussen de 300.000 en 500.000 mensen naar dit Yorin-programma.

De afgelopen week verbleekte het succes van de Starmaker-single `Damn', I think I love you' door de verkoopcijfers van `One day Fly'. Het liedje is gemaakt door Viggo Waas, Hans Lebbis en Peter Heerschop, die het cabaretteam vormen van het VARA-televisieprogramma Kopspijkers. De makers van Kopspijkers wilden met hun single een statement maken tegen ,,het schandalige succes van dit soort rotzooi'', aldus presentator Jack Spijkerman. ,,Als het zulke bagger lukt, moet het ons ook lukken.'' De opbrengst gaat naar een goed doel.