Fransman Rous wint overtuigend in Duinkerken

Didier Rous heeft met opvallend overwicht de Vierdaagse van Duinkerken naar zijn hand gezet. De Fransman uit de Bonjour-ploeg sloeg zaterdag zijn slag in de vijfde etappe met de ritzege en de leiding in het klassement. Gisteren stelde hij de eindzege veilig door de individuele tijdrit ook nog te winnen. De Est Jaan Kirsipuu won 's middags de slotrit. Het was zijn vierde dagzege in de ronde, waarin de Nederlandse sprinter Jeroen Blijlevens achtste werd in het eindklassement. Dario Frigo won eveneens een etappekoers. De Italiaanse winnaar van Parijs-Nice was nu de sterkste in de Ronde van Romandië. Zijn ploeg Fassa Bortolo is volgende week in de Giro de te kloppen ploeg. De slotrit gisteren eindigde in een traditionele massasprint, die door de Italiaanse spurter Mario Cipollini naar zijn hand werd gezet. `Cipo' lijkt klaar voor de Giro. In de Tour ontbreekt hij straks. Zijn ploeg kreeg geen uitnodiging.