Einde aan witte en blauwe vlaggen in judo

De witte en blauwe vlaggetjes waarmee judoscheidsrechters na een partij een winnaar aanwijzen op beslissing verdwijnen waarschijnlijk uit de sport. Volgende week moeten de judoka's bij de Europese kampioenschappen in Parijs bij een gelijk aantal punten voor het eerst doorvechten in verlenging, tot een beslissende score of bestraffing volgt. Tot nu toe gaf de situatie waarin drie scheidsrechters met vlaggetjes beslisten veel onvrede binnen de judowereld. De arbiters worden vaak van partijdigheid beschuldigd. De Europese Judo Unie probeerde de 'golden score' uit in kleinere toernooien en merkte dat judoka's in verlenging in 95 procent van de gevallen scoren. Voor de WK in München in juli wordt beslist of de nieuwe regel ook op wereld- en olympisch niveau wordt ingevoerd.