Selectie Radio

Vroege Vogels. Onder meer het gezang van de duizenden vogels die elk voorjaar bij de Nieuwkoopse plassen vertoeven, de milieu-verstorende effecten van een windmolenpark in de Wadden en de winnaar van de internet-`verlichtingsquiz'. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van schrijfster Mies Bouhuys een gesprek over de geschiedenis van de strijd tegen vivisectie met Amanda Kluveld. Zij promoveerde vorig jaar op het proefschrift Reis door de hel der onschuldigen. Verder onderzoeker dr. Fridus Steijlen over het oral-history project Nederlands-Indië en het tweede deel over de geschiedenis van de jehova's getuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Radio 1, 10.04-12.00u.

In de ban van de week. Herhaling van de uitzending van zaterdag met onder anderen Harry van Bommel die een kruistocht tegen de KPN is begonnen en een discussie over de zin en onzin van een federaal Europa met europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) en Anton van Schijndel (advocaat en lid van de buitenlandwerkgroep VVD). Business Nieuws Radio, 13.00-15.00u.

Radio 1-journaal. Na de resultaten bekend van een kiezersonderzoek over onder meer het premierschap, de gewenste coalitie en de verkiezingsthema's een debat tussen de vice-fractievoorzitters van PvdA, VVD en het CDA. Radio 1, 12.15-13.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de huidige situatie in Macedonië sinds de aanval van het leger op de Albanese rebellen en debat over de uitbreiding met Oost-Europese landen van de Europese Unie. 747AM, 13.02-15.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met hoogleraar Arnold Labrie over het verlangen naar zuiverheid in de Europese cultuur, met allerlei mogelijke gevaren en uitwassen. Hij schreef er een studie over: Zuiverheid en decadentie. Aan de hand van de roman Dracula van Bram Stoker laat hij zien hoe deze roman het Victoriaanse Engeland `zuiver' wilde houden. 747AM, 23.02-24.00u.

Volgspot. Optredens van onder anderen Ernesto en Marcellino, Astrid Seriese en Stanley Burleson. Radio 2, 23.02-1.00u.

Spiegels. Gesprek met hoofdredacteur van Opzij Cisca Dresselhuys over haar uitspraak dat vrouwen met hoofddoekjes er bij Opzij niet inkomen, haar werk en de toekomst van het feminisme. Maandag, 747AM, 15.02-16.00u.