Selectie Radio

Multiculturele letteren. In de uitzending de Chinese schrijfster Lulu Wang wier eerste roman in het Nederlands, Het lelietheater, heel positief werd beoordeeld. Anders dan Het tedere kind dat felle kritiek kreeg. Ook vertelt zij over haar nieuwe boek Seringendroom. 747AM, 15.02-16.00u.

Opera live. Wereldpremière van de opera Creon, in drie bedrijven van Huub Kerstens op tekst van Peter te Nuyl naar het klassieke Oedipus-verhaal van Sophocles, gezien uit het perspectief van Creon, heerser over het antieke Thebe. Te Nuyl geeft vanuit de studio een toelichting. Uitvoering van de Nationale Reisopera en het Nationaal Ballet Orkest onder leiding van Thierry Fischer. Opnamen van 22 april in Hengelo. Radio 4, 19.00-23.00u.

Eurovisie Songfestival. Voorbeschouwing uit de studio en rechtstreeks uit het oude Luxor Theater in Rotterdam commentaar van Paul de Leeuw en Cornald Maas. Radio 3, 20.00-24.00u.