Sancties Canada tegen Zimbabwe

De Canadese regering heeft gisteren besloten tot sancties tegen Zimbabwe uit protest tegen aanvallen op zijn burgers. Het betreft onder andere de opschorting van nieuwe ontwikkelingshulp. Premier John Manley zei dat Canada bijzonder ongelukkig was over een incident van vorige week, waarbij zijn ambassadeur werd mishandeld toen hij zelfverklaarde veteranen van de Zimbabweaanse oorlog tegen het blanke minderheidsbewind in de jaren zeventig probeerde te verhinderen de directeur van een internationale hulporganisatie te ontvoeren. Groot-Brittannië. Zuid-Afrika en Duitsland hebben ook bij de Zimbabweaanse regering geprotesteerd tegen aanvallen op hun staatsburgers door `veteranen', die echter de stilzwijgen de steun genieten van die regering. Manley klaagde ook dat de Zimbabweaanse regering niet reageerde op dergelijke protesten.