Rellen in San Siro na afgang Inter tegen AC Milan

Woedende supporters van de Italiaanse voetbalclub Internazionale smeten gisteravond in het Giuseppe Meazza-stadion flessen op het veld na de afgang voor hun ploeg in de stadsderby tegen AC Milan. Na de vernederende 6-0 nederlaag kon de voor Inter spelende Nederlandse middenvelder Clarence Seedorf ternauwernood een in zijn richting gegooid projectiel ontwijken. Vlaggen en stoelen op de tribunes werden in brand gestoken.

Ook na afloop van de opwindende Milanese derby kwam het tot ongeregeldheden. Een peloton van de Italiaanse mobiele eenheid voerde diverse charges uit tegen fans van Inter, die het echec van hun club niet konden verkroppen. In de eerste helft eiste toparbiter Colina een hoofdrol voor zich op door twee treffers van Milan-aanvaller Comandini - de vervanger van de geblesseerde Bierhoff - goed te keuren, waar een buitenspellucht aan kleefden. Vervolgens weigerde Colina Inter Milaan tot drie keer toe een strafschop te geven. Na rust stortte het elftal van coach Marco Tardelli in elkaar.

Tot zijn eigen verbazing passeerde Giunti Inter-keeper Frey met een als voorzet bedoelde vrije trap, waarna de Oekraïnse topschutter Sjevtsjenko twee scoorde voor AC Milan. De Braziliaanse uitblinker Serginho voltooide het debacle voor Inter door in de 81ste minuut de zesde treffer voor Milan te produceren. Een supporter van Inter, die het veld wist te betreden, trachtte er vergeefs met de bal vandoor te gaan om de lijdensweg van zijn ploeg te beëindigen. Verdediger Costacurta stuurde de opgewonden fan terug naar de tribunes.

De 6-0 overwinning voor de Rossoneri op stadgenoot Internazionale was de grootste in de geschiedenis van de Milanse stadsderby. De riante zege voor zijn club was een opsteker voor Milan-voorzitter Berlusconi, die morgen bij de Italiaanse verkiezingen als leider van de conservatieve coalitie tot premier hoopt te worden verkozen.

Edgar Davids had gisteravond meer succes dan Seedorf. In wellicht zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Juventus boekte de op nandrolon betrapte middenvelder een 3-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Daarmee houdt de `Oude Dame' koploper AS Roma en Lazio Roma in het vizier. Zidane en Tudor zetten Juventus voor rust op een 2-0 voorsprong. Rossi passeerde Juventus-doelman Edwin van der Sar in de tweede helft met een kopbal, waarna de Franse international Trezeguet het duel besliste: 3-1.

Volgens diverse Italiaanse media wordt de uitslag van de contra-expertise voor Davids morgen al bekend gemaakt. Mocht de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal wederom positief worden bevonden, dan wacht hem een schorsing van maximaal twee jaar.