John Woodhouse overleden

De accordeonist John Woodhouse (Jan Holshuijsen) is maandag na een kort ziekbed overleden. Hij is 78 jaar geworden.

Dat is vrijdag bekendgemaakt. Woodhouse maakte vooral in de jaren zeventig furore met overwegend Hollandse liedjes. Zijn optredens waren onder meer op de televisie te zien in de Johnny en Rijk Show, bij de Mounties en in de programma's van Dorus.

Woodhouse, op 1 juni 1922 in Amsterdam geboren, was sinds 1937 uitvoerend artiest. Direct na de oorlog kreeg hij bekendheid als lid van het orkest Accordeola, het kwartet Sem Nijveen en de Edelweisskapel van Olga Lowina. Daarna richtte hij zijn eigen trio op. Woodhouse componeerde Nederlandse klassiekers als 'Koffie, koffie' van Rita Corita en `'t Is genoeg' van Conny Vandenbos en `Ringdingeding' van Therèse Steinmetz. Woodhouse kreeg in zijn carrière dertig gouden en platina platen en onder meer een Edison. Hij woonde de laatste jaren in het Belgische Turnhout. Woodhouse is inmiddels in besloten kring gecremeerd.