Imams tegen homo's 5

Je moet toch maar gast zijn in een land en dergelijke uitspraken durven doen. Nu worden seksueel anders geaarden aangevallen, eerder waren al operavoorstellingen, herdenkingen van joods verzet en Kristallnacht het doelwit van islamitische bedreigingen.

Van de desbetreffende imans moeten wij, na het uitzitten van eventueel opgelegde straffen, de verblijfsvergunning intrekken en hen het land uitzetten. Het argument `vrijheid van godsdienst', zoals in de Grondwet staat, heeft hier niets mee te maken, omdat deze vrijheid gedefinieerd is in een periode, dat alleen sprake was van diverse facetten van het christelijke geloof en de joodse godsdienst. Men kon indertijd nooit voorzien, dat deze vrijheid misbruikt zou worden door een in wezen conflicterende godsdienst.

    • Piet de Geus Vledderveen