Godsdienstvrijheid

Godsdienstvrijheid versus vrijheid van seksuele geaardheid. Religieuze uitlatingen tegen homoseksuelen zijn verwerpelijk maar niet te vervolgen. Kardinaal Simonis in 1987: ,,Een huisbaas mag op grond van zijn katholieke geloof een homoseksuele huurder weigeren.'' Het gerechtshof verwierp het beroep om te vervolgen.

Simonis in de Gay Krant, 2000: Homoseksuelen mogen niet van elkaars lichaam genieten omdat dat ,,volstrekt tegen de scheppingsorde in zou gaan''. Niet vervolgd.

Kamerlid Leen van Dijke, 1997 in Nieuwe Revu: ,,Waarom zou een praktiserend homoseksueel erger zijn dan een dief?'' Vrijgesproken.

De paus, Jubeljaar 2000: ,,Homoseksualiteit is een objectieve afwijking die tegen de natuur in gaat.'' Nooit vervolgd, hij zei het in Italië.

Imam Khalil El-Moumni, in Nova, 2001: ,,Homoseksualiteit is een ziekte. Als deze ziekte zich verspreidt, raakt iedereen besmet en het kan tot uitsterven leiden.'' Het openbaar ministerie onderzoekt de uitspraak op grond van verscheidene klachten. Als hij wel zou worden veroordeeld, kan hij een klacht indienen bij de Raad van Europa wegens discriminatie van het moslim-geloof. Multicultureel, dat is strijd van de ene minderheid tegen de andere.

    • Maarten Huygen