BOSKALIS

BAGGERAAR BOSKALIS blijkt 1,25 miljard gulden over te hebben voor de baggeractiviteiten van Hollandsche Betongroep, die zijn ondergebracht in het dochterbedrijf HAM. Boskalis denkt met een aandelenuitgifte de overname van het bedrijf met ruim 1.300 werknemers te kunnen financieren. Vorig jaar trachtte Boskalis tevergeefs HBG in zijn geheel over te nemen, maar lijkt nu genoegen te nemen met een deel van de buit.

Kantoorboekhandelaar Buhrmann gaat juist het werknemersbestand inkrimpen, vooral bij de Noord-Amerikaanse vestigingen. In totaal verdwijnen meer dan duizend banen. De maatregel moet het vertrouwen van beleggers in dit AEX-fonds weer herstellen.

Daartoe dient ook de door bestuursvoorzitter Frans Koffrie beleden, maar intern omstreden, nieuwe openheid bij Buhrmann.

    • Reinoud Roscam Abbing