Prudential ziet voor 1,5 miljard af van overname

De Britse verzekeraar Prudential ziet voor 600 miljoen dollar (1,5 miljard gulden) af van de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot American General. Nog vandaag zou American General officieel worden overgenomen door American International Group.

In maart werden Prudential en American General het eens over de overname: een aandelenruil ter waarde van 26,5 miljard dollar voor alle aandelen American General. In april kwam het Amerikaanse vezekeringsconcern American International Group (AIG) uit Houston tussenbeide met een bod van 23 miljard dollar op American General.

Doordat de koers van Prudential zakte na de aankondiging dat het American wilde overnemen, waardoor het bod verminderde tot 20,6 miljard dollar, kreeg AIG, in beurswaarde het grootste verzekeringsconcern ter wereld, de gelegenheid een bod te doen. Prudential stapte daarop naar de rechter omdat AIG de regels niet in acht zou hebben genomen.

Nu American General met 600 miljoen dollar over de brug is gekomen, ziet de Britse verzekeraar af van een rechtszaak. De compensatieregeling zou al staan in het overnamecontract dat Prudential en American General in maart hadden gesloten.

Nog vandaag zouden American General en AIG overeenstemming bereiken over de overname door AIG. Volgens de New York Times van vandaag zou het daarbij gaan om 23 miljard dollar. Maar de Wall Street Journal zegt vandaag dat het om 24,6 miljard dollar gaat.

Een bod van 23 miljard dollar komt neer op 46 dollar per aandeel American General, een premie van drie procent op de slotkoers van 44,62 dollar van gisteren.

Met de overname zou AIG beogen de onbetwiste leider in de VS te worden op het gebied van levensverzekeringen en hypotheken. AIG daalde gisteren in New York met 1,03 procent in waarde en sloot op 83 dollar.

Het bod van Prudential was vandaag 23,5 miljard dollar waard geweest, 44 dollar per aandeel. Een fusie tussen Prudential en American zou de grootste fusie tot nu toe in de verzekeringssector opgeleverd hebben. De bundeling had bovendien de op vijf na grootste verzekeraar ter wereld opgeleverd.