Doek Cézanne verlaat Kunsthal

Het kostbare schilderij De zee bij l'Estaque van Paul Cézanne gaat alsnog met de rest van de collectie-Rau mee naar Duitsland. Het gerechtelijk beslag dat op dit werk was gelegd tijdens de expositie `Meesterlijk verzameld' in de Kunsthal is opgeheven, meldt de advocaat van de Kunsthal. Er is een overeenstemming bereikt waarbij de directeur van de musea in Keulen en München, waar de tentoonstelling nu naar toe gaat, fungeert als speciale bewaarder.

Het gerechtelijk beslag in Rotterdam was gelegd op verzoek van de erfgenamen van de joodse kunsthandelaar en verzamelaar Bernheim uit Parijs wiens collectie tijdens de Duitse bezetting was leeggehaald. De nazaten stellen dat het schilderij hen toebehoort en zijn in Parijs een proces begonnen. Het stuk is in 1981 door Rau op een veiling in Londen aangekocht.