Winst van Pink lager dan verwacht

De winst van automatiseerder PinkRoccade is in het eerste kwartaal van dit jaar lager uitgekomen dan analisten hadden verwacht. Beleggers reageerden vanmorgen teleurgesteld.

De nettowinst bedroeg 10,4 miljoen euro (22,9 miljoen gulden), een groei van bijna 28 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet groeide met 31,4 procent tot 197,1 miljoen euro, wat overeen kwam met de verwachtingen. Het aandeel van PinkRoccade daalde met 1,35 procent tot 51,10 euro.

De overname vorig jaar van het bedrijf Tas Groep is in de resultaten verwerkt. Het bedrijfsresultaat van PinkRoccade exclusief de overnamepremie bedroeg in het eerste kwartaal 17,4 miljoen euro, 43,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Alle bedrijfsonderdelen van TAS zijn inmiddels ondergebracht bij de PinkRoccade-organisatie. PinkRoccade, het voormalige rijksrekencentrum, verwacht dat de integratie van Tas in juli zal zijn voltooid.

De automatiseerder sloot in het eerste kwartaal een aantal contracten, ondermeer met Computer Centrum Waterbedrijven (CCW) dat werkt voor waterschappen en waterleidingbedrijven. Ook gaat PinkRoccade het systeembeheer doen voor verzekeraar Aegon Particulieren. CCW wordt als apart bedrijfsonderdeel ondergebracht bij PinkRoccade. CCW telt 150 medewerkers en heeft een jaaromzet van ongeveer 18 miljoen euro.

In Groot-Brittannië werd een contract afgesloten ter waarde van 9 miljoen pond (ruim 32 miljoen gulden) met IT-dienstverlener ECsoft. De 120 medewerkers van ECsoft komen allen in dienst van PinkRoccade.

De automatiseerder is hard op zoek naar een tweede thuismarkt om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. In Nederland worden de grenzen van de groei bereikt, zo liet het management eerder dit jaar weten. Engeland geldt als meest waarschijnlijke kandidaat voor uitbreiding omdat PinkRoccade daar al 300 werknemers heeft zitten. PinkRoccade haalde in 2000 slechts 5 procent van zijn jaaromzet (650 miljoen euro) uit het buitenland.