Fraude Volendam

Oud-vice-voorzitter Peter van de Rijt van FC Volendam moet zich volgende week vrijdag voor de politierechter in Amsterdam verantwoorden voor de valse sponsorcontracten die hij opmaakte voor de voetbalclub.

Van de Rijt stapte eind 1999 op bij de club uit de eerste divisie nadat aan het licht was gekomen dat hij handtekeningen onder een sponsorcontract met Keesing Internatinal Publishers had nagemaakt.

Ook voor een vals sponsorcontract tussen Audio Sonic en FC Volendam moet Van de Rijt zich verantwoorden. Op de tenlastelegging staan verder het vervalsen van een brief die betalingen aan de voetbalclub moesten bewerkstelligen en een onechte machtiging.

FC Volendam meldde in november 1999 een tweejarig sponsorcontract met Keesing International Publishers te hebben afgesloten. Het was de bedoeling dat op de shirts van de spelers de naam Denksport zou gaan prijken. Maar zo ver kwam het niet.

Keesing ontkende enkele dagen later een contract met de club te hebben gesloten en deed aangifte van valsheid in geschrifte. De handtekeningen onder het contract bleken te zijn vervalst door de vice-voorzitter.

Van de Rijt verklaarde zijn handelen destijds als een wanhoopsdaad om de noodlijdende voetbalclub uit de financiële problemen te halen.