BENEFIETCONCERT

Na de vuurwerkramp kwamen allerlei mensen op het idee om een benefietevenement te organiseren voor de slachtoffers. Onder hen een groep studenten van de Universiteit Twente – in Roombeek woonden veel studenten. Zij benaderden de evenementenmanager van de universiteit, Tonnie Buitink, die alle initiatieven bundelde en in samenwerking met Mojo Concerts een groot concert organiseerde. Buitink (www.tonnie-online.nl) werd op 27 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 14 juni, een maand na de ramp, vond het benefietconcert plaats op het terrein van de universiteit. De artiesten, onder wie Marco Borsato, Skik, Van Dik Hout, Bløf, Abel, Total Touch, Volumia! en Kane, traden belangeloos op. Ook het podium, het licht en het geluid werden gratis verzorgd. Het concert werd gepresenteerd door Frits Spits en dj Isabel, en live uitgezonden op radio, tv en internet.

Het vijf uur durende concert werd door ruim 20.000 mensen bezocht en leverde twee miljoen gulden op. Dat betekent dat veel bezoekers meer geld moeten hebben gegeven dan de 35 gulden die de kaartjes officieel kostten. De opbrengsten gingen naar de slachtoffers en nabestaanden van de vuurwerkramp.