`Aliens tegen Amerikaans raketschild'

De regering-Bush moet ogenblikkelijk ophouden wapensystemen te bouwen in de ruimte omdat deze buitenaardse wezen zouden kunnen irriteren. Dat was de strekking van een persconferentie gisteren in Washington van de leden van het Project Onthulling bestaande uit zo'n twintig getuigen afkomstig uit de Amerikaanse strijdkrachten, inlichtingendiensten en wetenschappelijke instellingen.

Zij vragen het Congres concreet om hoorzittingen te organiseren over het fenomeen van de ongeidentificeerde vliegende objecten (UFO's). Dit om oorlogshandelingen tegen buitenaardse beschavingen te voorkomen. Plattelandsarts Steven Greer, volgens de BBC het brein achter het project zei ook dat de regering eindelijk de hoogwaardige technologieën moet onthullen die de planeet kunnen redden en die afkomstig zouden zijn van de ,,super-intelligente aliens''.

De persconferentie die daags kwam nadat Washington bekend maakte dat de Amerikaanse strijdkrachten specifieke eenheden krijgt voor ruimtedefensie onder leiding van een viersterrengeneraal, werd onder meer toegesproken door vormalige marine commandant Graham Bethune. Hij beschreef een patrouillevlucht in februari 1951 tussen IJsland en Newfoundland waarbij hij begeleiding gekregen zou hebben van een luchtvaartuig in de vorm van een lichtgevende cirkel. ,,De instrumenten in de cockpit begaven het. We hadden 31 mensen aan boord inclusief een psychiater, die allemaal hetzelfde hebben gezien.''

Volgens het Project Onthulling dat in 1993 begon zouden de leden allemaal mensen zijn uit de hogere rangen in overheidsdienst met toegang tot `top secret'-gegevens die geen persoonlijk gewin nastreven. Een andere `getuige', sergeant Clifford Stone, vertelde betrokken te zijn geweest bij het opruimen van neergestorte vliegende schotels in 1969. ,,Terwijl we dit deden hielden we het Amerikaanse publike voor dat er niets aan de hand was.'' Volgens Greer zijn de buitenaardse wezens ,,niet blij met onze neiging wapens in de ruimte te hangen''.