Selectie Radio

Kunststof. Actrice en producente Yvonne van den Hurk praat over de veelbesproken De Vagina Monologen van de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler. Volgende week beginnen de Nederlandse repetities. Radio 1, 19.02-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van schrijver Berend Wineke en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de schaker Genna Sosonko over zijn verhalenbundel Russian Silhouettes met daarin herinneringen aan Russische schakers als Tal, Botwinnik en Spasski. Na elven o.m. de Australische schrijver Robert Dessaix over zijn boek Schande. 747AM, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Aandacht voor de nominaties voor de Libris Literatuurprijs en een gesprek met NRC-journaliste Joyce Roodnat die debuteert met de roman 't Is zo weer nacht. Verder musicoloog Rokus de Groot over Rabindranath Tagore, de Indiase dichter. Morgen, 747AM. 14.30-16.00u.