Racistische Bugs Bunny

Een retrospectief met tekenfilmpjes met in de hoofdrol stripkonijn Bugs Bunny is door een Amerikaanse televisiemaatschappij verboden wegens de racistische inhoud van de filmpjes, zo melden nieuwsdiensten op het internet.

De filmpjes werden al in de jaren zestig door distributeur Warner Bros. uit de roulatie genomen. Filmmaker Spike Lee wond zich ter gelegenheid van de première van zijn film Bamboozled, die de exploitatie van zwarte stereotypen in de Amerikaanse vermaaksindustrie aan de orde stelt, op over het onttrekken van dit beeldmateriaal aan het audiovisuele geheugen. Vergelijkbare filmpjes met het duo Tom & Jerry waren onlangs wel te zien tijdens een Tom & Jerry-marathon op Cartoon Network. Muis Jerry brengt daarin onder meer met roet het verfoeide blackface op.