Meer garantie op auto's

Brancheorganisatie Bovag verlengt vanaf 1 juni de garantie op gebruikte auto's en motorfietsen van drie naar zes maanden. De brancheorganisatie loopt daarmee vooruit op nieuwe Europese wetgeving die op 1 januari volgend jaar ingaat.

In de garantieperiode worden eventuele defecten aan het voertuig gratis hersteld. De Bovag is daarmee niet alleen zeven maanden eerder dan de Europese richtlijn, maar gaat ook verder. De Europese richtlijn legt de bewijslijst voor een klacht gedurende het eerste halfjaar bij de verkoper. Die zal moeten aantonen dat in zijn ogen onredelijke klachten door de klant zijn veroorzaakt. Tot de jaarwisseling moet de klant nog zelf bewijzen dat het aangeschafte voertuig een ontoelaatbaar gebrek heeft. De Bovag omschrijft de verlenging als een `extraatje'. ,,We willen ons blijven onderscheiden tegenover de consument als leveranciers van kwaliteit en van gegarandeerde betrouwbaarheid'', aldus een woordvoerster.