Kinderpsychiatrie in AMC deels gesloten

Stichting kinder- en jeugdpsychiatrie De Argonaut, nauw verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, gaat een deel van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie sluiten omdat er onvoldoende personeel beschikbaar is. Acht van de 33 bedden op de afdeling zijn vanaf volgende week leeg.

Twee van de acht ernstig gestoorde kinderen zijn ontslagen omdat de behandeling was afgelopen. Van de overige zes, bij wie zal de dagbehandeling zal doorgaan, wordt de helft overgeplaatst naar instellingen in de buurt, zoals jeugdinternaten. De andere drie zullen elke avond naar huis worden gestuurd, waar ze extra begeleiding zullen krijgen.

De afdeling heeft te weinig groepsleiders voor de acht kinderen, die tussen de 6 en 12 jaar zijn. In plaats van de zes, die voor de behandeling nodig zijn, waren er de laatste tijd slechts drie mensen beschikbaar waren. ,,De werkdruk is daarom veel te hoog geworden'', zegt een woordvoerder van het AMC. Hij hoopt dat er snel nieuw personeel kan worden gevonden, maar beseft dat nieuwe mensen heel moeilijk te vinden zijn.