Zesdaagse herleeft

Voor het eerst in jaren heeft Nederland weer een eigen zesdaagse. Vooral tot vreugde van Jan Derksen, oud-baancoryfee en een van de initiatiefnemers voor het wielerevenement dat van 11 tot en met 16 september in het Amsterdamse Velodrome wordt gehouden.

Gisteren werden de plannen gepresenteerd. Directeur Frank Boelé van het Velodrome is optimistisch over de levensvatbaarheid van het evenement. ,,De afgelopen tweeënhalf jaar hebben we negen internationale baanontmoetingen georganiseerd. Elke keer was er meer belangstelling; van pers, sponsors en toeschouwers. Vandaar durven wij de grote stap naar de organisatie van een zesdaagse aan.''

Volgens Boelé is Nederland klaar voor een hernieuwde kennismaking met het vooral in België en Duitsland populaire evenement. ,,De combinatie van sport en entertainment werkt volgens mij perfect. Wielrennen kijken, een optreden van Lee Towers, biertje erbij. Dat willen de mensen.''