Tony-nominaties voor Producers

De musical The Producers van Mel Brooks, gebaseerd op zijn eigen film uit 1968, is vijftien keer genomineerd voor de Tony Awards, de theaterprijzen van Broadway. Brooks zelf kreeg er drie: als producer van de beste musical, als componist en als auteur van de dialogen.

Verder zijn er onder meer nominaties voor de hoofdrolspelers Nathan Lane en Matthew Broderick.

Nooit eerder werden vijftien Tony-nominaties toegekend aan één show. Het vorige record stond op veertien, in 1971 voor Company van Stephen Sondheim. The Producers heeft al diverse andere records gebroken. De productie kostte 10 miljoen dollar, maar er is intussen al voor 14 miljoen aan kaartjes verkocht.

Tien nominaties gingen naar The Full Monty, eveneens gebaseerd op een film, en negen naar de nieuwe versie van 42nd Street, geproduceerd door Van den Ende. De andere genomineerde musicals zijn A Class Act (over het maken van de musical A Chorus Line) en Jane Eyre, naar de roman van Charlotte Bronte. De Tony Awards worden uitgereikt op 3 juni.